2010. július 15., csütörtök

Édes kötelék - Leah története - 2. fejezet

Olvassátok végig, kérlek, először a fejezetet, aztán a végén ott lesz a magyarázat arra, hogy miért Meyer-hű ez a megoldás. :) És aki szeretne véleményt írni, az ne fogja vissza magát, mert kíváncsi vagyok, hogy mit gondoltok az elméletemről és a történetről is. :) De a vélemények, kérlek titeket, legyenek kulturáltak, köszönöm. :)

Jah igen... Ne feledkezzetek el az Edward szemszög új fejezetéről sem, ami ez alatt a bejegyzés alatt található. :)



2. fejezet




- De hát, ő egy lány… - ráncolta össze a homlokát Quil. Mikor Sam félrevont a ház mögé, a fiúk követtek minket, mert azt hitték, valami gond van. Idegesített, hogy körbevesznek, és úgy néznek rám, mint valami csodabogárra.

- Na és? Te meg egy kisbabába vésődtél! Az mennyivel jobb? – förmedtem rá.

- De Claire fel fog nőni. Abból a lányból viszont, sosem lesz férfi – pirult el, aztán mikor Samtől kapott egy villámló pillantást, inkább elhallgatott.

Várakozva néztem Samre és Jacobra, hogy ők mit szólnak a történtekhez – végül is, ők voltak az alfák ezen a területen -, miközben idegesen toporogtam. Korábban sosem érdekelt egy lány sem, soha még csak eszembe sem jutott, hogy beleszerethetnék – sőt, belevésődhetnék – egy nőbe, de most annyira természetesnek tűnt. Számomra lényegtelen volt a neme, Őt magát szerettem.

- Bárhogy is történt, én örülök, ha te boldog vagy – szólalt meg végül Sam. Hálásan rámosolyogtam – végre igazán fesztelenül -, aztán Jake-re pillantottam.

- Én hálát adok annak a lánynak, ha eléri, hogy kevesebbet morogj… - vonta meg a vállát.

- Köszönöm – motyogtam. Nem szoktam hozzá, hogy bármi miatt is hálálkodjak, de most úgy éreztem, szükséges kimutatnom, mennyire jól esik, hogy mellettem állnak. Mély levegőt véve pillantottam a hátam mögé, aztán vissza a fiúkra. – Most pedig megyek, és megismerem… Még a nevét sem tudom… - nevettem fel.

Ha a régi Leah-nek elmesélhetném valami időutazás révén, hogy egy olyan lányt szeretek, akit még azt sem tudom, hogy hívnak, valószínűleg, szembe röhögne, és egy szavamat sem hinné. Egy kívülálló, aki nem érezte még, milyen a bevésődés, nem érthette ezt. Ahogyan én sem értettem régen. Azt hittem, ez egy lánc, egy kényszer, mely kínnal és szenvedéssel, lemondással és önmagunk feladásával jár együtt, de tévedtem.

Ez volt a legcsodálatosabb, legédesebb érzés az egész világon… Szerettem Samet is, tiszta szívből, de az semmi volt ahhoz képest, amit jelenleg éreztem. Csak most értettem meg igazán, hogy Samnek nem volt más választása. Igaz, korábban is hallottam a gondolatait a bevésődésről, de tőle hallani és átélni, teljesen más.

Ahogy a ház végéhez értem, a szívem felugrott a torkomba. Megálltam egy pillanatra, és a falhoz lapulva óvatosan kikukucskáltam. A levegő a tüdőmben akadt, mikor körbenézve rájöttem, hogy Ő pont a nekem kijelölt hellyel szemben ül az asztalnál. Egy másodpercig azt gondoltam, hogy ez csak a Sors keze lehet, aztán észrevettem, hogy Alice és a testvére, Edward, engem bámulnak. A vámpírlány elmosolyodott, aztán rám kacsintott, Edward erre megforgatta a szemét, majd elindult a felesége felé, aki bosszús arccal intett neki a verandáról. Életemben most először hálás voltam azért, hogy egy vámpír különleges képességet is kapott az ereje mellé. Biccentettem egyet Alice felé, aztán elindultam az asztalhoz.

Ha most elém sétált volna valaki, akkor a farkasképességeim ellenére is biztosan neki megyek, mert egyszerűen képtelen voltam levenni Róla a szememet. Már majdnem odaértem hozzá, mikor valami hirtelen megtorpanásra késztetett. A szőke fiú, akivel érkezett, vigyorogva huppant le mellé, és nevetgélve beszélgetni kezdtek. Elszoruló torokkal figyeltem őket, miközben ezernyi új kérdés futott végig az agyamon, amikre eddig még nem gondoltam.

Mi van, ha már van valakije? Ha neki egy férfi kell? Mondjuk, az a szőke srác? Mi van, ha sosem tudna engem szeretni, mert nő vagyok? Vagy ha egyenesen undorodna tőlem az érzéseim miatt?

Bár a szívem majd beleszakadt, pontosan tudtam a választ. Az leszek neki, akire ő vágyik. Ha barátot akar, én leszek a legjobb barátnője, még akkor is, ha ez fáj nekem. Édes fájdalom lesz azért szenvedni, hogy őt boldoggá tegyem.

Magamban rágódva ültem le végül vele szembe, de túlságosan lefoglalta a barátja ahhoz, hogy észrevegyen. Az arcvonásai az én karakteres vonásaimmal ellentétben, lágyak voltak, a haja, mint egy napsütéses búzamező, a szemei pedig… Olyan kékek voltak, akár az óceán. Figyeltem, ahogy beszélgetés közben beharapja az alsó ajkát, ahogy az ujjai öntudatlanul babrálnak a szalvétával, és úgy éreztem, egész életemben tökéletesen elégedetté tenne csak az, hogy nézhetem őt. A világ legcsodálatosabb időtöltése lenne…

- Hé, Dave! – Rachel hívására a szőke fiú elnézést kért Tőle, aztán felpattant és magára hagyta.

A következő pillanat, mintha lassított felvételként történt volna meg. A kék tekintet végigsiklott az asztalon, majd megállapodott az enyémbe fúródva. Egy tökéletes másodpercre megállt az idő, aztán a szemek meglepetten kikerekedtek, majd gyorsan visszatértek az asztal bámulásához. A fehér arcbőrön két rózsás folt jelent meg, jelezve tulajdonosuk zavarát.

- Leah vagyok. Leah Clearwater – szólaltam meg rekedt hangon.

- Emma North – motyogta.

- Emma… - ismételtem meg ízlelgetve a nevet, amely mostantól mindennél többet jelentett számomra. – Az iskolából ismered Rachelt? – tettem fel az első kérdést, ami eszembe jutott. Nem akartam, hogy félbeszakadjon már az elején a beszélgetésünk.

- Nem… Vagyis, csak közvetve – magyarázta. – Dave járt arra az egyetemre, ahová Rachel, én pedig Dave által ismertem meg őt.

- Értem – szorult össze a torkom. Vajon, ha Dave egyszer csak eltűnne itt az erdőben, gyanakodnának rám? Végül is, elég veszélyes hely a sűrű rengeteg, még vámpírok és farkasok nélkül is… - Önkéntelenül mosolyra húzódott a szám a gondolatra, bár tudtam, hogy úgysem lennék képes bántani egy embert. De azért szép vágyálom volt… - Akkor te máshová jársz? – jött az újabb kérdés tőlem. Annyi mindent meg akartam tudni róla most azonnal, de féltem tőle, hogy nem lesz elég időm, és félbeszakítanak.

- Nem. Én… Ugyanoda fogok, ahová Dave-ék. – Emma ismét felpillantott rám, aztán lekapta rólam a tekintetét. A gondolat, hogy zavarba hozom, kellemes forrósággal árasztotta el a hasamat. – Most érettségiztem, szeptembertől irány az egyetem – mosolyodott el, nekem viszont megfeszült az egész testem. Erre még nem is gondoltam… Hogy ő csak az eljegyzésre jött, aztán elmegy. Nem mehet el! Muszáj maradnia! Vagy nekem is mennem kell vele…

- Minden rendben? – A hangja aggodalmas volt. Ennyire meglátszott volna rajtam, hogy épp most készülök összeomlani? – Kapkodod a levegőt… - harapta be a száját. Csak most jöttem rá, hogy a rémülettől tényleg zihálok.

- Meddig maradtok? – kérdeztem anélkül, hogy válaszoltam volna az ő kérdésére.

- Pár napig – fürkészte még mindig az arcomat.

- Pár nap… - suttogtam magam elé megrendülten. Azt el tudtam volna viselni, ha mást szeret, és engem csak a barátjaként fogad el. Már annyit szenvedtem a szerelem miatt, hogy szinte meglepődtem volna, ha tényleg megkaphatnám azt, akire vágyom… De a gondolat, hogy még csak nem is láthatom őt. Hogy távol éljen tőlem…

Remegve szorítottam meg az asztal szélét, ami recsegni kezdett az ujjaim alatt.

- Biztos, hogy minden rendben? Ha rosszul érzed magad, szólok valakinek, és… - Emma hangja tompán hatolt a fülembe, aztán éreztem, ahogy valaki megragadja a karomat, és felhúz a székről. Dühösen el akartam küldeni a fenébe, de aztán rájöttem, hogy Jacob az.

- Leah, nyugalom… Gyere… - vonszolt maga után, én pedig hagytam neki. Mindennél jobban Emma mellett szerettem volna maradni, de éreztem, hogy ez most veszélyes lenne számára. Kiborultam. Nem voltam ura önmagamnak.

A vendégek tekintete végigkísért minket, ahogy átvonultunk a ház előtt, de sem Jacob, sem én nem foglalkoztunk vele. Sam kérdő pillantására Jacob megrázta a fejét, hogy semmi gond, maradjanak csak, aztán elsietett velem a fák közé.

- Megőrültél? – förmedt rám, mikor már takarásban voltunk. – Tudod, hogy majdnem átváltoztál? Nem elég, hogy kívülállók előtt buktunk volna le, de meg is sérülhetett volna valaki – kaptam meg a megérdemelt fejmosást, de most nem érdekelt. Jacob pár pillanatig várt – valahányszor leszidott valamiért alfaként, mindig visszavágtam neki egy-egy gúnyos megjegyzéssel -, aztán felsóhajtott. – Mi történt?

- Elmegy… Pár nap múlva hazautazik, én pedig… Mi lesz velem? – emeltem kétségbeesve a tekintetemet Jacobra. Egy másodpercig együttérzően bámult rám, ami segített abban, hogy kicsit összeszedjem magam – engem senki se sajnáljon! -, aztán hümmögve sétálgatni kezdett fel-alá.

- Valahogy megoldjuk – állt meg végül előttem. – Elmondjuk neki, kik is vagyunk, és hogy miért fontos melletted maradnia. Biztos vagyok benne, hogy meg fogja érteni.

- És ha nem?

- Miért ne akarna olyasvalakivel lenni, aki csak érte él? Még akik eleinte ellenkeznek, azok is megadják magukat végül a szerelemnek – vont vállat. Tudtam, hogy most Emilyre gondol, de már nem fájt. Valaha haragudtam az unokatestvéremre, amiért elárult engem, és nem volt elég erős, hogy elutasítsa Samet, de ez már a múlt volt.

- Nem tudom… - ráztam meg a fejemet. Annyi félelem volt bennem, de ezeket inkább megtartottam önmagamnak, ahogyan mindig is. Épp elég, hogy hülyét csináltam magamból Emma, Jacob és a vendégek előtt, csak mert egy pillanatra bepánikoltam. – Igazad van – bólintottam végül. – Nem úgy fogom fel, hogy van pár napom, és elmegy, hanem hogy van pár napom, hogy meggyőzzem őt, mellettem a helye.

- Helyes – vigyorodott el Jacob. – Akkor az ünnepség után elmondjuk neki, rendben?

- Elmondjuk?

- Persze, én is ott akarok lenni – jelentette ki Jacob.

- A nagy alfa ellenőrzi, mindent jól csinálok-e? – gúnyolódtam.

- Valahogy úgy… - Jake arcáról letörölhetetlen volt a fülig érő mosoly. – De adhatok egy jó tanácsot? – nézett rám.

- Úgysem úszom meg, mondd… - intettem neki.

- Tudod, én a fejedbe látok… - vágott elgondolkozó arcot. – És tudom, hogy a magad szúrós, életunt, mogorva módján egész kedves ember vagy. De az a lány még nem ismer, szóval, ne legyél vele pokróc – nevetett fel, mire oldalba löktem.

- Jó, majd rajtad élem ki ezt a hajlamomat, hogy vele vissza tudjam fogni magam – ígértem neki. Bár az arcát elnézve, lehet, hogy inkább fenyegetésnek vette…

Elégedett vigyor jelent meg az arcomon, és egészen addig kitartott, míg újra meg nem láttam Emmát – azzal a Dave-vel.

- Minden rendben lesz, csak maradj nyugodt – haladt el mellettem Jacob, aztán sietősre vette a lépéseit, mert Renesmee éppen akkor sétált ki a házból – egy hófehér, igazán csinos ruhácskában. A kis akarnok mindig eléri, amire vágyik – csóváltam meg a fejemet. Véleményem szerint, túlságosan elkényeztették, de hát, nem én voltam az anyja…

Mély levegőt vettem, aztán visszaindultam a helyemre. Csak meg kell várnom a vacsorát és a lánykérést, aztán minden helyre jön majd – biztattam magam, de a csomó csak akkor enyhült a gyomromban, mikor leültem az asztal mellé.

Emma félénken rám mosolygott és megkérdezte, most már jobban vagyok-e. A válaszom egy bizakodó igen volt.




***
A magyarázat:
Leah, mint tudjuk, meddő. Én úgy gondolom, hogy ha lemondana a farkasságáról, akkor is az maradna, szóval, kizárt, hogy ki tudjon hordani egy gyereket.
Hogy miért tette a Sors meddővé? Szerintem, azért, mert férfitól nem lenne képes úgysem teherbe esni. Emberi férfitól azért nem, mert az emberi sperma számára a túl magas testhő nem igazán megfelelő. Vámpír férfitól azért nem, mert Leah undorodik az összes vámpírtól. Farkas férfitól pedig azért nem, mert úgy vélem, ahogy a vámpírspermának meleg környezet kell ahhoz, hogy megtermékenyüljön tőle egy nő (lásd, az eredetiben Bella az Esme-szigeten esett teherbe, ahol ugye, iszonyatosan meleg van, a ficemben Isabella pedig farkas, így elég meleg volt a testhője), addig a farkasspermának hidegebb környezet kell, ezért is vésődnek a farkasok emberekbe, akiknek normális a testhőjük, és ezért nincs példa az eredeti történetben olyasmire, hogy két farkas egymásba vésődött volna.
Szóval, Leah-t képtelen teherbe ejteni egy férfi, ezért tette a Sors meddővé. (A Sorsról alkotott nézeteimet már kifejtettem korábban a főblogomon, mikor Isa teherbe esése volt a téma...)
Viszont, az, hogy Leah teste képtelen megfoganni és kihordani egy magzatot, nem jelenti azt, hogy ne lennének élő, megfoganni képes petesejtjei, csak azt, hogy ezek nem tudnak a testén belül megtermékenyülni.
Ha ezeket a petesejteket kiveszik belőle, megtermékenyítik és beültetik egy másik nőbe, akkor a másik nő méhe ki tudja hordani a Leah génjeit tovább vivő magzatot. Vagyis, teljesül a bevésődés egyik feltétele, hogy a farkas olyanba vésődik, aki által képes a saját génjeit tovább örökíteni. Leah csak egy nő által képes erre, ezért vésődött nőbe. :) Ez az egyetlen és legjobb esélye arra, hogy vér szerinti utódai lehessenek. :)
Azt hiszem, hogy nagyjából ennyi... :) Remélem, nem felejtettem ki semmi fontos részletet, és érthető a magyarázatom. :)
Egyébként Fummie kitalálta tegnap magától, hogy nő az illető, és miért is nő, szóval, elnyerte tőlem a "legtalálékonyabb olvasó" címet. :D

23 megjegyzés:

  1. Húú.a magyarázatot egyenlőre nem értem, de majd még átfutom párszor. Szerintem én vagyok értetlen.:)
    Ma olvastam el az első fejezetet is, így nagyon örültem a mostani folytatásnak. A véleményem az, hogy Leah is megérdemli a boldogságot. Annyit szenvedett már, az apja, meg Sam-ék miatt is.
    Én örülök neki, nem zavar. :)
    Eddig nem volt szimpi nekem a farkascsaj, de most már máshogy gondolok rá. :)
    üdv

    VálaszTörlés
  2. Azta, de bekavartál most ezzel :D :d :D, de tetszik a magyarázat, tök logikus... Mindenesetre én örültem volna neki, ha férfi az illető és a lombik program mellett döntenek Carlisle segítségét kérve, vagy mittudom én. Jó dolog terhesnek lenni és ezek szerint nem fog kis farkas növekedni a mi Leahnk szíve alatt. (Csak ennyi kifogásom van az ellen, hogy nőbe vésődött, esküszöm!) Tudom, hogy nem valóság, de én már csak ilyen vagyok, együtt sírok-nevetek néha a szereplőkkel...Nagyon köszönöm, hogy pikk-pak feltetted a folytatást, mert ennyire még sosem vártam következő részt. :))))) Na a lényeg, hogy hajrá Leah!!!
    T.J.Kriszta

    VálaszTörlés
  3. huu ez érdekes lesz :D nem vagyok előítéletes szal nem zavar hogy lányba vésődött Leah és a miértre is szerintem korrekt a válaszod Spirit egyet értek vele :) ha nem gond ide írom a fic Ed szemszögű megjegyzésemet is.
    Nagyon tetszett csak olyan volt mint egy csepp víz a sivatagban :) nekem kevés (telhetetlen vagyok ez van :P)

    VálaszTörlés
  4. Szia csaj!

    Nos... még mindig sokkban vagyok!

    Igen, akkor már értem Fummie mért vigyorgott úgy. XD Na ja, ő szereti az ilyen kacifántos dolgokat, bár én is, de ez azt hiszem csak jó sokára jutott volna eszembe. Ami viszont a magyarázatot illeti, tényleg hihetően hangzik, és elég kacifántos ahhoz, hogy Meyer hű legyen ;)

    Szeretjük az ilyen kacifántos, "Mi vannn??" dolgokat, melyek még is elfogadható logika alapján vannak megmagyarázva :)

    Bár semmi bajom ezzel a dologgal, mint mondtam már neked, de én valahogy Leah mellé még mindig Embryt tudom elképzelni. Na meg, meg is ölne a fejemben lévő Embry ha máshogy tenném! XD

    Amúgy összességében tetszik, ez nem változott, és kíváncsi vagyok, hogy mit akarsz ebből az egészből kihozni.

    Ami meg a gondolatolvasást illeti, azt hiszem Bella vagy Isa volt a fejedben és a pajzs miatt nem sikerül! XD Na jó, tudod hogy értem. Hát még sem ismerlek elég jól :( Bár ha visszagondoltam volna Benjire akkor lehet rájöttem volna, nem tudom, a lényeg, hogy mindig meg tudsz lepni, és ezt szeretem! :D

    Pusza, Krisz

    VálaszTörlés
  5. ‎"Édes fájdalom lesz azért szenvedni, hogy őt boldoggá tegyem."- eZ NAGYON TETSZIK!

    El vagyok veszve az énekkaros próbákkal, de végre most ide jutottam.
    Bár kicsit bonyolult, de lehetségesnek tartom a magyarázatot, és érdekes fordulat. Nem tudom kit képzelte volna el Leah mellé, bár biztos, hogy nem nőt, de a magyarázatod alapján teljesen logikus miért van így. Egy mendent megtevő barátnő ...jó lenne nekem is :-)Kíváncsi vagyok, hogy fogadja Emma:-)

    Puszi

    Aranymag

    VálaszTörlés
  6. Szia Lelkem!

    Aranyos levezetés.:)
    Bár elég bizarr megoldás, de végül is a 21. században vagyunk:):)
    Szóval nem rossz, érdekes, maga az ötlet.:)
    Egy történet Leah-vel ami nagy valószínűséggel Happy endre végződik.. wow:D:D

    Na hajrá, puszi, Truska

    VálaszTörlés
  7. Érdekes az biztos, én kézzel lábbal tiltakoztam. De! A magyarázatod kikezdhetetlen legalábbis nekem. Elfogadom, egy lány a választott. Ettől eltekintve nagyon is tetszik a történet, kíváncsi vagyok, hogy mit fog szólni Emma, és hogy végül is hogyan fogják elmondani neki. MŰondjuk jönn egy nomád vámpír aki megakarja támadni és Leah megvédi úgy hogy elötte változik át... olyan romantikus lenne :)
    De gondolom neked már megvan a saját elgondololásod ezügyben :) Már alig várom a folytatást.
    Puszi
    Syro

    VálaszTörlés
  8. Nekem nem tetszik, hogy lány a bevésődése, bocs. Nem vagyok előítéletes, vagy ilyesmi, de nem igazán tudok így együttérezni vele.
    Azért továbbra is követem majd a sztorit, kíváncsi vagyok, hogy reagál majd Emma. Főleg, hogy barátja van...

    VálaszTörlés
  9. Spirit, ne haragudj, hogy ezt írom, de szerintem már túl bonyolítod. Nem az a baj, hogy lányba vésődött be, egyáltalán, mert miért ne? De szerintem az élet nem ennyire komplikált. Ha Leah valóban arra lenne hivatott, hogy továbbörökítse a génjeit, biztos vagyok benne, hogy a Sors nem ilyen fura módon akarná megoldani. Pláne, hogy az alap, "normális" kapcsolat férfi-nő között jön létre.
    Egyébként, ha már itt tartunk, akkor másképp lehet nézni a ficed is. A vámpír sperma még hidegebb, mint az emberi, ezt világosan leírtad. Ugyanakkor, már az emberi spermákat is megöli a túl meleg, ráadásul Isabella testhője még magasabb, mint egy embernőé. Ugye, érted, mire akarok kilyukadni? :) Ezek alapján Isa nem eshetett volna teherbe.
    Szóval tényleg ne haragudj, a magyarázatod világos és érthető, de én ezt így nem tudom elfogadni. Főleg azt a részt, hogy Emma szerepe csak a pótanya lenne. (indiánoknál mesterséges megtermékenyítés???) Tudom, tudom, ez szerelem, de a Sors tulajdonképp mégis ezt szánja neki.
    Nem tudom, hogy ennek ellenére olvasni fogom-e ezt a ficet, a többiből viszont természetesen nagyon várom a folytatást! :)

    A.J.

    (ja, amúgy szerintem Dave nem a barátja, hanem a testvére.)

    VálaszTörlés
  10. Szia Spirit!

    Szerintem teljesen jó ez a megoldás. Én már a mikor az eredeti könyveket olvastam is azt mondtam, hogy Leah-nak csak egy lány lehetne a bevésődése, mert nem tud utódot kihordani a meddősége miatt és így nem lenne értelme annak, hogy férfi legyen a párja, de a béranyaságra nem gondoltam így, viszont nekem tetszik a dolog és logikus is.
    A dave szerintem is a testvére, hiszen Alice nem ültette volna egymás mellé őket, ha nem lenne biztos a dolgában:)

    Üdv: Nóra

    VálaszTörlés
  11. Tudtam, tudtam, tudtaaam :-D
    Nagyon jó, szerintem érthető az egész és nem felháborító. Nagyon tetszik, ahogy a többiek reagáltak rá és Edward, meg Alice is segíteni akar neki. Kíváncsi leszek, hogy miként fogod a bonyodalmakat belecsempészni :-D

    VálaszTörlés
  12. nagyon jó lett. várom a folytatást
    pusz

    VálaszTörlés
  13. Abszolút A.J.-vel értek egyet! nekem ez már így túl erőltetett...
    Azzal a feltevéssel is egyetértek, hogy Dave a bátyja, nekem is azonnal ez jutott eszembe. :-)
    Egyébként a szereplők, meg a hozzáállásuk, viselkedésük tetszik, ugyanolyan jól megírtad, mint a többit, de a sztori egy kicsit mesterkélt már nekem...
    Egyébként (ez kérdés, nem vélemény), ugye, aki meddő, az nem feltétlenül azért meddő, mert nem tudja kihordani, hanem, mert nem képes megtermékenyülni... Az a tény, hogy Lea nem menstruál, arra enged következtetni, hogy nála pont ez a helyzet, vagyis nincsen érett petesejtje, ami megtermékenyülhetne... Így viszont az elméleted nem állja meg a helyét...

    VálaszTörlés
  14. A. J. Cryson: "A vámpír sperma még hidegebb, mint az emberi, ezt világosan leírtad. Ugyanakkor, már az emberi spermákat is megöli a túl meleg, ráadásul Isabella testhője még magasabb, mint egy embernőé. Ugye, érted, mire akarok kilyukadni? :) Ezek alapján Isa nem eshetett volna teherbe."

    De, ezek alapján pont, hogy teherbe eshetett Isa. :) Az emberi spermának a normál, emberi női test hőmérséklete a megfelelő, egy női farkas teste túl meleg lenne számára.
    A vámpír spermának, ami hűvösebb, mint az emberi sperma, az emberi női testhőmérséklet még túl alacsony, viszont a farkastesthő pont annyira melegíti fel a vámpírspermát, amennyire a megfoganáshoz szükséges. :) Szóval, ez pont így logikus, és pont ezért eshetett teherbe Isa. :)
    Egyébként, miért ne lehetne mesterséges megtermékenyítés az indiánoknál? :D Már ők sem az őskorban élnek... :) Van kocsijuk, bemennek a fehér ember klinikájára, és gond megoldva. :) Pont pár napja néztem egy filmet, amiben egy öreg indián fel volt háborodva, hogy a fehér ember még mindig úgy tekint rá, mint egy tűz körül ugráló, szellemeket látó, sámánokban hívő őslakóra, miközben van tévéje, protestáns vallású és egy cégnél dolgozik. :D És aranyos, hogy ez tényleg így van, nem is gondoltam volna (max poénnak vettem a filmben), amíg nem olvastam a hsz-edet. :)
    A pótanyaság pedig... Nos, igen, ez kicsit nehéz lehet... Bár szerintem, az, hogy az ember kihord egy gyereket, mégha a génjei másoktól is származnak, valamilyen szinten mégis csak anyává teszi. Érzelmileg mindenképpen. És szerintem, Emma ugyanúgy szeretne egy Leah génjeivel rendelkező gyereket, mint a sajátját. :)
    De megértem, hogy túl bonyolultnak tartod a magyarázatot. Nem azt mondtam, hogy nem bonyolult (az élet is az...), csak azt, hogy logikus és történhetne így is. :)

    Diara: Az, hogy valaki nem menstruál, nem jelenti feltétlenül azt, hogy egyetlen működőképes petesejtje sincsen. :) Volt már olyan, hogy egy változó korba lépő nő már nem menstruált, aztán pár év múlva mégis teherbe esett. Nagyon ritka, hogy valakivel ez öreg korában megtörténjen, de történt már ilyesmi. Ami azt bizonyítja, hogy aki nem menstruál, annak is lehetnek működő petesejtjei, amik megtermékenyíthetőek. :) Ahogyan egy férfi esetében is, ha valakinek gond van a spermáival, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy az összes kis fickó halott, csak annyit, hogy kevés működőképes van, ezért kevés az esély arra, hogy képes teherbe ejteni egy nőt normál úton. :) Huh, de fura, hogy ilyesmikről tartok kiselőadást. :D Ezt sem hittem volna soha, de érdekes a téma. :D Komolyan élvezem, hogy gondolkoztok, ellenérveket mondtok, amiket megcáfolhatok. :) Ez tök jó! :)

    T.J.Kriszta: Igen, én is sajnálom, hogy Leah sosem élheti át, milyen terhesnek lenni. :-/ De ha nem vésődött volna be egy lányba, akkor az én véleményem szerint, semmilyen módon nem élhette volna át azt, hogy milyen anyának lenni. És inkább a terhességről magáról maradjon le, mint az anyaságról, nem igaz? :) De tényleg csodás dolog lehet kisbabát várni, érezni őt a pocidban, szóval, kár, hogy Leah-nek ez nem adathatik meg.

    A többieknek is köszönöm a hsz-t, bocsánat, hogy nem válaszolok mindenkinek külön, de épp A jelen boldogságát írom, szóval, remélem, elnézitek nekem. :D Örülök, hogy a többségetek nyitott a történetre, de megértem azt is, ha valaki nem tudja beleélni magát a helyzetbe. :) De annak még jobban örülök, hogy akiknek tetszik és akiknek kevésbé, azok is mind elfogadóak. :) Remélem, hogy azok számára, akik élvezik vagy csak kíváncsiságból olvassák tovább, nem fogok csalódást okozni a folytatással. Igyekezni fogok, hogy így legyen. ;) Köszönöm még egyszer! :)

    VálaszTörlés
  15. Szia!
    Nagyon jó!:D
    Siess a folytatással!
    Köszi.

    VálaszTörlés
  16. Persze, tudom, hogy van tévéjük az indiánoknak... :D Nem is ez a baj, számomra nem "tűz körül ugráló őslakók", csak a mesterséges megtermékenyítés annyira nem illik hozzájuk. :D Az indiánok állnak a legközelebb a természethez... hjajj, nehéz ezt elmagyarázni. :D (még mindig Isis hatása alatt vagyok)
    Sajnálom, de akkor se tudtál meggyőzni! :D Tényleg nem akarok kötöszködni, vagy ilyesmi, de ezt már nem tudom elképzelni. :D Bocsi... :(:) Ettől még mindig Te vagy az egyik legjobb író, akit "ismerek"! :)

    Puszi, A.J.

    VálaszTörlés
  17. SZIA!
    Azt hiszem igazándiból nem lepődtem meg,pedig én egy konzervatív folytatásra gondoltam.
    Az is lehet,hogy csak a kisördög munkálkodott bennem,mert mindenki azt írta,hogy Leah leszbi.
    Még a magyarázatod előtt elfogadtam úgy ahogy leírtad.Az én környezetemben elég sokan vannak akik vállalják másságukat,tehát nem csodálkozom.
    D:eddig Leah egyik nőnemű lényre sem gondolt másként,Ő sem tudta,hogy vala is ilyen helyzetbe kerül.Mert ugye azt mondja-"Korábban sosem érdekelt egy lány sem...lényegtelen volt a neme,Őt magát szerettem." És ugye a fiúk is azt mondják az leszek neki amit szeretne, barátja, társa,bármi! És ha valaki ezt megtalálja akkor boldog.
    Legyen boldog!
    KÖSZI!

    VálaszTörlés
  18. Hali!

    Én is úgy gondolom, h Dave a tesója, de az is lehet, h az unokatesója, de biztos, h nem járnak, v ha igen, akkor kíváncsi vok, h mi lesz belőle. V csak Dave szereti/tetszik neki Emma, és Emma eddig nem tudta, h micsináljon. Ááá, nemtom!

    Am nekem ez már túl nyakatekert magyarázat, de értem, h mire gondolsz, azzal viszont nem értek egyet, h Leah nem vésődne bele egy vámpírba. Végülis, ha Samen múlt vna, ő se vésődött vna bele Emilybe, mivel Leah unokatesója. De gondolom, nem akartál még egy vámpír-farkas ficet írni.

    Ettől még olvasni fogom, kíváncsi vok, h mit fogsz kihozni belőle.

    Am az nem tetszik a magyarázatodban, h Leah azért lett meddő, mert stb, hiszen sztem akkor már előtte sem menstruált vna, a másik pedig, h akkor mindegy is, h ki lesz az apja a gyereknek? Ezért nem tetszik a mesterséges megtermékenyítés úgy, h az apa nem előre fix. Mmint, h nem kétséges már akkor, amikor először a gyerek-kérdés fölmerül.

    Na, ha ebből értettél vmit, akkor naon ügyi vagy!
    (félelmetes, mostanában szinte minden hsz-mhez ezt írom :) )

    Most jöttem haza, de hnap már megint utazom, családi nyaralni meek, pénteken jövök haza, szal ha vki ír nekem és én nem válaszolok, akkor az ezért lesz.

    Pusz:
    Kisildikó

    Ui: Fummie, gratulálok! XD

    VálaszTörlés
  19. szia Spirit! szerintem is Dave a bátyja, nem hiszem, hogy a pasija vagy valami hasonló lenne. természetesen ezt is imádtam :D folytatást kérünk szépen :P további jó munkát: karamorita96

    VálaszTörlés
  20. Sziasztok!

    Először is én elolvastam még egyszer az ideeső részeket és kérdezősködtem egy kicsit. Leah nem tudja, hogy meddő-e csak ezt feltételezi, hogy az, mert nem vésődött be Sam-be. Viszont azt mondja JAcobnak, hogy a változó korba lépett, ami persze nem zárja ki azt, hogy még gyereket tud nemzeni és kihordani is.
    Valaki azt mondta, hogy aki meddő az nem menstruál. Dehogynem, csak nem tudja, hogy nem képes egy petesejtje sem megtermékenyülni. Ezért van az, hogy sok nő évekig próbálkozik mégsem lesz gyereke.
    Szóval ha valóban belépett a változó korba akkor kevés ideje maradt, mert a még alkalmas petesejtek, hamar eltűnnek.
    Egyébként lehet, hogy az indiánok a legközelebb állók a természethez (bár szerintem nem max csak Amerikában), ahhoz elég modernek, hogy egyetemre küldjék gyerekeiket, szóval simán belefér a mesterséges megtermékenyítés is, pláne ha az a vérvonal továbbvitelét szolgálja.

    Nóra

    VálaszTörlés
  21. Hát, Nóra, először nekem sem rémlett, hogy kimondták volna, hogy 100% meddő, de hát ki hogyan gondolja. Én nem vagyok biztos benne. Szerintem csak azért gondolja így, mert Sam (szemét módon) azt tett vele, amit. Nekem mindegy, hogy az e vagy nem, csak legyen már szegény is boldog! karamorita96

    VálaszTörlés
  22. Akkor nekem majdnem megvolt. :D Az is az ötleteim között volt először, hogy ugye simán lehet lány, mert mesterséges megtermékenyítés, és mivel Leah meddő, ezért a másik lány megszüli a babát. Csak aztán belegondoltam, hogy a bevésődésnek az a lényege, hogy továbbvigye a farkas géneket, szóval elvetettem, mert akkor Leah hogy jött volna képbe.. Hát igen.. Ha egy kicsit belegondolok, és várok még 5 percet a folytatással, akkor utólag is büszke lehettem volna magamra. :'D Amúgy én nem bánom, hogy lány. :D Jó, ez, tudom én. :Đ És az is lehet, hogy ez a Dave csak a csaj bátyja. :D Na, mindegy. Olvasom tovább, majd kiderül. Kíváncsi vagyok arra, amikor elmondják. :] Jaj, örülök, hogy végre látjuk Leah jobbik oldalát is, és ő is boldog lesz talán. :D Tök jó. :D
    Üdv.: ewoO

    VálaszTörlés
  23. Eddig tetszik, amit olvastam :-)))))
    Véleményem szerint Leah menopauzája csak addig tart(ana), amíg vissza nem tér a normális emberi életéhez. A folytonos átváltozások miatt nincs mód arra, hogy kihordjon egy kisbabát, ez a "szünet" a farkaslét folyománya. A históriák szerint, aki lemond a farkaslétről annak az élete visszatér a rendes kerékvágásba, ergo visszatér a ciklusa és öregedni fog.
    Én úgy képzeltem, hogy bevésődik, lemond a farkaséletről és normális családja, élete lesz a választottjával. Lehet, hogy ez így túl sablonosnak hangzik, de nem hinném, hogy az ő esetében egyenes út vezetne a boldogsághoz.
    Hajrá Leah!!!

    VálaszTörlés