2009. március 4., szerda

Edward elemzés folytatása

És íme az elemzésem folytatása… Így képzeltem el a 6. fejezetet Edward szempontjából:


Edward elkapja Isabellát, nehogy leessen a lépcsőről, a közelsége vámpírként és férfiként is hatással van rá. Mikor Alice megjelenik, Edward elszégyelli magát, és tart attól, hogy Alice mostantól még kíváncsibb lesz, és zargatni fogja.

Félelme nem alaptalan. Alice a rét felé körbetáncikálja a többieket, és közben folyamatosan Edwardot bombázza a kérdéseivel gondolatban. Edward ezért is néz rá nagyon dühösen.

Aztán a tisztáson Edward megpróbál lazítani, de Alice nem hagyja abba az idegesítését még frizbizés közben sem. Edward elhatározza, hogy semmit sem fog mondani Alice-nek. Alice, mivel ez egy döntés, látomásban látja, hogy nem fog tudni semmit sem kiszedni Edwardból. Mikor látomása van, akkor áll meg frizbizés közben, és kezd el egyhelyben állva játszani, mert így könnyebb koncentrálnia. Edward döntése feldühíti, ezért vágja hozzá a frizbit mérgében. Hát igen, Alice már csak ilyen kis kíváncsi…

Isabella majdnem frászt kap attól, ahogy Edward felé repül a frizbi. Edwardot szórakoztatja, hogy Isabella megint csak nem akar ijedősnek tűnni, pont úgy, mint Bella. Ezért fojt vissza egy mosolyt.

Isabella dacból kihívja őt, és mivel Edward is férfi, úgy érzi, nem utasíthatja el a kihívást, mert az olyan lenne, mintha félne egy nőtől. Direkt Isabella mellé ül le először, mert mókásnak találja, hogy Isabellára milyen hatással van. Tesztelni akarja, tudni akarja, hogy miért reagál így a lány.

A kihívás tétjét szintén nem utasíthatja el, ha Isabellának volt mersze elfogadni. Nem lehet gyáva.

Aztán Alice megveri Isabellát, Edward pedig magabiztosan kezd neki a játéknak. Úgy hiszi, ha Alice képes volt a képessége nélkül győzni, akkor neki is menni fog. De Isabella kihasználja a női praktikákat, és Edward bedől nekik. Nem tehet róla, vámpírként és férfiként is vonzódik hozzá, és ez összezavarja. Elveszti a játékot, amitől dühös lesz. Nem csak azért, mert egy emberlány megverte őt, hanem azért is, mert az egész családja tudja most már, hogy milyen hatással van rá Isabella. Szégyelli és felkavarja ez az egész.

De az ígéretét a téttel kapcsolatban nem vonhatja vissza, mert azt nem engedné az önbecsülése. Ő egy úriember, aki tartja a szavát.

Amit még hozzá szeretnék fűzni az elemzéshez, bár ez nem Edward, hanem Isabella boncolgatásához tartozik, sokan kérdeztétek, hogy miben tér el Bella és Isabella, és mondtam, hogy majd egy csomó ilyen eltérés ki fog derülni. Nos, ha figyelmesen olvastatok, két eltérést is találhattatok.

Először is, Isabella nem olyan elzárkózó, ha valami programról van szó. Bella utálta Alice minden ötletét, de Isabella sokkal nyitottabb az ilyen dolgokra. Ő sem szereti a feltűnést, de úgy áll az ilyen dolgokhoz, mint a legtöbb tinédzserlány, nem pedig úgy, mint Bella.

A másik, hogy Isabellának több mersze van használni a nőiességét, mint Bellának volt. Bella is néha megtette, de Isabellában ez sokkal tudatosabban van benne.

Azt hiszem, mostanra ennyi lett volna… Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy szerintetek jól képzeltem-e el a karaktereket (Edwardot és Bellát) az elemzés alapján…

4 megjegyzés:

  1. Szerintem teljesen a helyén vannak a karakterek. Mint már egyszer írtam, Edward-ot teljesen hűen adod vissza, teljesen olyan minden mozzanata, mint az eredeti sztorikban. És én így imádom! Viszont azt jó gondolatnak tartom h Bella karakterét megspékelted egy kis hiúsággal...Nagyon meglepett, de egyben nagyon is tetszett, ahogy felhasználta nőiességét...Ismét gratula és így tovább!!! :):)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy így gondolod. :) Mármint, hogy hűen adom vissza az eredetiben is szereplő karaktereket, főleg Edwardot. :) Isabellával kapcsolatban idővel rájöttök, hogy sokban különbözik Bellától. És ez a hiúság és nőiesség kérdése még elő fog jönni, és szerepe van ezeknek a tulajdonságoknak Isabella titkában is egy kicsit... :)

    VálaszTörlés
  3. Nagyon tetszik Isabella karaktere!!! És Edward nagyon huen van leirva!! Grat.!!

    VálaszTörlés
  4. Szerintem fantasztikusak a karakterek! És most már értem miért volt dühös Edward Alicre, meg mi volt az, hogy egyedül játszott Alice a frizbivel... stb. :) Köszi!

    Üdv!

    VálaszTörlés