2009. március 20., péntek

Edward elemzés folytatása

Edward elemzés a 11. fejezethez:


Edward, odakint őrködik, aztán jön Alice leváltani őt. Edward azért érkezik meg már idegesen a házba, mert tudja, hogy Alice titkol előle valamit. Alice nem akarta, hogy tőle tudja meg, mit csinált Rosalie, ezért lezárta a gondolatait Edward előtt (ilyesmire képes az eredeti könyvekben is, csak nagyon kell koncentrálnia valamire, hogy véletlenül se jusson eszébe az, amit el akar titkolni).

Mikor meglátja Isabella nyakán a kék-zöld foltokat, megrémül, hogy mi történhetett a lánnyal. Ahogy hozzáér a nyakához, érzi, hogy Isabella megremeg, és azt hiszi, hogy az érintése kényelmetlen neki. Kiolvassa Jasper fejéből a történteket. Nem csak a Rosalie-s esetet, hanem előtte a Jasper és Isabella között folytatott beszélgetés részleteit is. Ezért mondja Jaspernek, hogy még majd később számol vele. Ezen kívül, mivel Jasper gondolataiból kiolvasta, hogy beszélt Isabellának arról, hogy féltékeny és hogy valamilyen szinten a tulajdonának tartja őt, azt hiszi, hogy a lány azért remeg az érintésétől, mert fél tőle.

Felrohan Rosalie-hoz, beront a szobájába, és mielőtt még Rosalie vagy Emmett észbe kaphatna, felkapja Rosalie-t, és az ágyhoz vágja. Az ágy ekkor törik szét. Rosalie felpattant, Emmett mellé áll, Edward velük szemben. Mindhárman támadásra készek (nem megölni akarják egymást, csak Edward meg akarja leckéztetni Rosalie-t, ő védekezik, Emmett meg természetes, hogy védi).

Ekkor érkezik meg Isabella. Rájuk kiált, de annyira dühösek mindhárman, hogy oda sem hederítenek. Emmett felemeli a karját, hogy megüsse Edwardot, és ebben a pillanatban ugrik közéjük Isabella. Edward egy tized másodperc alatt megfordítja, átöleli, és a hátát pajzsként használva, kivédi Emmett ütését.

Ezután mindenki ledermed. Emmett nem akarta bántani Isabellát, nem is gondolt volna arra, hogy közéjük ugrik. Edward attól a gondolattól, hogy csak egy hajszálon múlt megint, hogy az egyik testvére megölje azt, aki fontos neki (lásd a New Moonban a szülinapi rész), teljesen sokkos lesz. Görcsösen szorítja magához Isabellát, hogy megvédje, pedig már nincs is veszélyben. Jasper látja, hogy milyen állapotban van Edward, és fél, hogy még a végén túl erősen megszorítja a lányt, ezért odalép hozzá, és megérinti, hogy kizökkentse őt a sokkból, valamint a képességével egy kicsit lenyugtatja őt.

Edward ezután úgy érzi, hogy még mindig túl dühös, hogy a testvérei közelében maradjon, de Isabellát sem akarja magára hagyni. Nem azért, mert fél, hogy megint valami baja lesz, hanem mert a közelében akarja tudni a történtek után. Kell a tudat neki, hogy mellette van, és nincs semmi baja.

Hogy levezesse a feszültséget, futnia kell, de viszi magával Isabellát is. Futás közben érzi, ahogy Isabella végigsimít a hátán, ettől hirtelen, mintha elektromos áram szaladna végig a testén. Megáll, mert muszáj távolabb kerülnie Isabellától testileg egy kicsit. Dühös a reakciója miatt is, meg amiatt is, hogy Isabella volt olyan meggondolatlan, hogy bevetette magát közé és Emmették közé.

Megint eszébe jut, hogy Emmett akár meg is ölhette volna Isabellát, és kiborul. Veszekszik Isabellával, de csak azért, mert még mindig rettenettel tölti el, hogy mi történhetett volna. Eszébe jut az a hatvan évvel ezelőtti születésnapi eset, és rájön, hogy semmi sem változott. Isabella ugyanúgy veszélyben van közöttük, mint Bella volt. Ez felzaklatja, és eldönti, hogy amint megoldották a zaklató vámpír ügyét, megint elmegy.

Mikor Isabella kimondja a nevét, ránéz, és rájön, hogy talán, a lánynak fájdalmai vannak a nyaka miatt. Megint megérinti ösztönösen, nem is gondolkozik rajta. Hallja, hogy a szívverése felgyorsul, a légzése elakad, valamiért reménykedik benne, hogy ez azért van, mert Isabella is azt érzi, amit ő. Hiszen, végül is, Emmett elé lépett, hogy megvédje – még ha ez is volt a világ legnagyobb hülyesége. Aztán Isabella hátra lép, Edward pedig rájön, hogy egy idióta, amiért képes azt hinni, hogy a lány is érez iránta valamit, pedig ahogy most is láthatta, még az érintését sem képes elviselni.

Folytatják a beszélgetést, és megint szóba kerül Jasper. Ettől persze Edward megint ideges lesz, egyfelől még mindig féltékeny, másfelől Jasper elárulta őt, és ez zavarba hozza. Aztán Isabella még meg is tiltja neki újra, hogy bántsa Jaspert (és a többi testvérét) miatta. A dühe kicsit elpárolog Isabella kívánságától, és természetesen teljesíti. Élvezi a futást, azt meg főleg, hogy Isabella közelében lehet egy kicsit, anélkül, hogy annak következményei lennének.

2 megjegyzés:

  1. nagyon tetszik, hogy leírod Edward viselkedésének okát. Eredeti ötlet:) Ezeket a részeket is mindig elolvasom:D

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy tetszik az ötlet. :) Gondoltam, így kicsit jobban beleláttok Edward és az én fejembe is. :)

    VálaszTörlés