2009. március 14., szombat

Edward elemzés folytatása

A 9. fejezet Edward elemzése következik:


Az elején, mikor reggel Alice és Edward jönnek fel a lépcsőn, Isabella pedig a fürdőszoba felé tart, Edward azért morcos, mert fél éjszaka Alice-t kellett hallgatnia. Egyfelől, próbálta kibékíteni Jasperrel, másfelől, Jasper elmondta Alice-nek, hogy érezte Edward féltékenységét, ezért Alice ki akarta szedni megint Edwardból az érzéseit és gondolatait. Szóval, érthető, hogy Edward morcos. :)

Mikor megérkezik a rendőrfőnök, az összes Cullen felbolydul. Rosalie épp a környező erdőt járja, hátha a vámpír visszajön, Alice és Jasper gyorsan összeszedik az eltűntetni való cuccokat, Carlisle és Esme fogadják a látogatót Emmettel együtt, így Edward marad, aki felrohan a fürdőbe, hogy eltűntesse a házból Isabellát.

Mivel ez egy hirtelen kialakult helyzet, így nem is figyel arra, hogy Isabella épp mit csinálhat a fürdőben, ezért csak rányit egyszerűen. Ezután zavarba jön, elfordul, de a seriff már a házban van, ezért nem szabad a zavarával foglalkoznia. Felkapja Isabellát, és kiugrik az ablakon vele.

Miután az erdőbe futnak, és megállnak, Edward attól tart, hogy Isabella ugyanúgy rosszul lesz, mint Bella volt anno. De Isabella ebben is más, mint a nagymamája, ő élvezi a száguldást. Ez tetszik Edwardnak. Folyamatosan keresi a különbözőségeket Bella és Isabella között, és íme még egy, ami még pozitív is Edward szempontjából.

Rövid beszélgetés után észreveszi, hogy Isabella fázik, ezért odaadja neki a ruháit és elfordul. Persze, nagy erőfeszítésébe telik, hogy ne csaljon, és lessen, de úriember, szóval, jól viselkedik.

Utána megint beszélgetnek egy keveset. A száguldozásról való párbeszéd tetszik Edwardnak, mert kicsit felvághat Isabella előtt. Mint tudjuk, Bella előtt is néha felvágott, és Bella egy csomószor meg is jegyezte, hogy milyen felvágós. :) Aztán a beszélgetés más irányba fordul, és megint felmerül a rabszolgaság kérdése.

Edward félreértelmezi Isabella dühét. Azt hiszi, azért mérges, mert bántani akarta Jaspert, és hogy ez azért van, mert Isabella szerelmes Jasperbe. Automatikusan kimondja hangosan is, amit gondol, eszébe sem jut, hogy Isabella meghallja majd, de mégis így van. Isabella visszakérdez, és Edward rájön, hogy már megint hibát vétett, és elárulta magát. Legalább is, úgy hiszi, hogy Isabella már rájött, hogy féltékeny. Ettől dühös lesz, leginkább önmagára, mert utál hibázni. Aztán megint zavarba jön, mert hát, mi jogon kérhetné számon Isabellán az érzéseit. Bocsánatot kér, és visszakozik.

Szerencséjére, megérkeznek Alice-ék, így el tudja terelni a témát másra. Aztán Amíg várakoznak, Isabella Jasperhez megy beszélgetni, és Edward nem tud uralkodni magán. Az ösztönei irányítják a féltékenységét. Mikor Jasper majdnem elszólja magát arról, hogy más oka is van az Edwarddal való viszályának, mint a kísérlete, Edward úgy néz rá, hogy tudja, mindjárt elpattan nála a húr. Nem akar összeverekedni a testvérével, ezért inkább csöndben marad, és visszaküldi Isabellát Alice-ékhez.

A mosolygást követő morgáshang azt hiszem, teljesen érthető. Edward megint csak nem tud uralkodni az ösztönein, és csak kicsin múlik, hogy nem ugrik neki Jaspernek. Egyfajta ösztönös védelmező és birtokló ösztönt érez Isabellával szemben.

Ezután jön a rendőrfőnök látogatásának a megvitatása. Majd Edward következik a kinti őrködésben, így Jaspernek végre lehetősége van beszélni Isabellával.

3 megjegyzés:

  1. Oh tényleg, hát itt vannak még ezek az Edward elemzéses gyöngyszemek is. Ezeket is jó olvasni, mert... jó és kész.
    De telhetetlen vagyok és azt mondom jobb lenne, hogyha tényleg úgy lenne leírva párbeszéddel, Edward belső gondolatoival mindennel együtt, mint a Midnight Sun. Nem tudom olvastad-e azt a bizonyos első 12 fejezetet :)
    De mindegy is, ezt csak úgy mondom, mert telhetetlen vagyok :)
    De nagyon durván úgy érzem, hogy írnom kell egy saját twilightos fanfiction. Hmmm... ma nem vagyok teljesen komplett bocsánat. :)

    VálaszTörlés
  2. Hopsz csak azt nem mondtam ki vagyok mint névtelen. Szóval nimol voltam. :)

    VálaszTörlés
  3. Igen, olvastam a Midnight Sunt, és imádom! :) És gondolkozom azon, hogy én is írok majd egy Edward szemszögéből írt történetet, csak nem akarok addig belekezdeni, amíg A múlt árnyait be nem fejeztem. Most csak arra szeretnék koncentrálni, hogy minél jobban sikerüljön. :) Addig sajnos, csak az Edward elemzésekkel szolgálhatok, de utána, ha meglesz az érdeklődésetek még, akkor megírhatom az egészet Edward nézőpontjából is. :)
    Ha úgy érzed, hogy írnod kell sajátot, akkor hajrá! :) A kreativitást és a fantáziát sosem szabad visszafogni. :)

    VálaszTörlés