2009. március 11., szerda

Edward elemzés folytatása

A 8. fejezethez tartozó Edward elemzésem és a fejezethez kapcsolódó egyéb gondolataim:


Edwardnak eszébe jutott egy ötlet, ezért lement Carlisle dolgozószobájába, hogy beszéljen vele. Elmondta, hogy talán Isabella előtt voltak más lányok is, akikre a vámpír kivetette a hálóját. Nekiállnak a neten kutatni, hátha találnak ilyen esetekről híreket. Ez beletelik pár órába, hiszen egyfelől a netet még a vámpírok sem tudják felgyorsítani, másfelől olyan felderítetlen esetekre bukkanni, ahol vámpír lehetett az elkövető, elég macerás lehet.

Mikor Edwardék végeznek a kutatással, Edward belenéz Esme fejébe, és látja, hogy már nem ő, hanem Jasper van a lánnyal. Belekukkant Jasper fejébe is, és ott meglátja, hogy mi is történt nemrég – vagyis, hogy Jasper direkt kínozta Isabellát, hogy aztán kipróbálja rajta az erejét. Edwardot elönti a düh. Az, hogy valaki bármiféle fájdalmat is okozhat Isabellának, teljesen felhúzza.

Ehhez hozzáfűzném, hogy Jasper azért most próbálta ki az erejét, mert tudta, hogy Isabella már amúgy is szenved, és felesleges kínzásnak érezte volna, ha most vár, aztán Isabella jobban lesz, és neki megint csak sokkos állapotba kell hoznia. Vagyis, jobb, ha Isabella egyszerre letudja a szenvedést, és nem két alkalommal kell átélnie.

Edward felrohan a hálóba, és annyira dühös, hogy kedve lenne széttépni Jaspert – persze, sosem bántaná tényleg, de fiúk között megengedett egy kis bunyó, főleg, ha vámpírok is még pluszban. :)

Mikor Alice figyelmezteti, rájön, hogy nem lenne jó ötlet kiborítani még jobban Isabellát azzal, hogy a szeme láttára esik neki Jaspernek, ezért kihívja a szobából. Isabella közéjük ugrik, de oda sem figyel rá, annyira dühös. Aztán Isabella felhasználja az egyetlen dolgot, ami megállíthatja őt, a rabszolgaságot, és ráparancsol, hogy maradjon és hogy ne bántsa Jaspert.

Edwardnak ez persze megalázó, főleg, hogy a testvérei előtt beszélnek így vele. Ezen kívül bosszantja, hogy Isabella megvédte Jaspert, főleg azok után, hogy még egy puszit is ad neki. Az meg még inkább bosszantja, hogy Jasper fejébe belenézve látja, hogy a testvére tényleg zavarba jött ettől – valljuk be, melyik férfi ne jönne… Jasper viszont megérzi Edward féltékenységét, és meglepődik rajta, nem érti.

Edward összezavarodik teljesen. Bosszantja, hogy nem lát bele Isabella fejébe, és nem tudja, hogy tényleg jobban tetszik-e neki Jasper, mint ahogyan az elfogadható lenne. Ezen kívül, a tudata legmélyén irigyli azt a puszit. Próbálja meggyőzni magát arról, hogy csak Isabella parancsolgatása dühítette fel, és hogy valójában csak Alice boldogságát védi, de mikor Isabellával beszél, nem tudja kontrollálni a féltékenységét.

Nem érti, mi ez az érzés. Több, mint fél évszázaddal ezelőtt érzett ilyesmit utoljára az eredeti Bellával kapcsolatban, és nem érti, hogy Isabellával kapcsolatban miért érzi ugyanezt. Szégyelli is magát, amiért megint ilyen érzések járják át. Gyorsan témát vált zavarában, és elmeséli, hogy mit derítettek ki Carlisle-lal.

Mikor látja, hogy Isabella mennyire aggódik idegen emberek miatt, önkéntelenül is felemelkedik a keze, hogy hozzáérjen és megvigasztalja, aztán rájön, hogy mit is akart csinálni, és gyorsan megint témát vált.

Ezután jön Isabella hirtelen rádöbbenése. Ezen sokat gondolkoztam, és Szandival is átbeszéltem. Nem voltam biztos benne, hogy egyetlen gondolattól hirtelen arcul csaphat-e valakit a felismerés, hogy szerelmes. Aztán Szandi elmesélt egy igaz történetet (megjegyzem, még most is vigyorognom kell tőle, annyira romantikus volt :D ), és rájöttem, hogy igen, létezhet ilyen gyors és hirtelen rádöbbenés. Persze, az előző fejezetekben is volt már, hogy elgondolkozott, miért ver gyorsabban a szíve, vagy miért érez furcsa dolgokat Edwarddal kapcsolatban, de csak most döbbent rá az okra.

Edward megijed, hogy mi a baja Isabellának. Érzi, hogy reszket, hogy nincs teljesen magánál, azt hiszi, hogy megint sokkot kapott valami emléktől. Próbálja magához téríteni.

Aztán Isabella nagyjából összeszedi magát, de még mindig nem tud megállni a saját lábán. Edward pedig megtartja őt. Isabella morcos lesz a saját gyengesége miatt, fülig pirul, és a földet bámulja, mert mikor Edwardra néz teljesen elkábul, Edwardot pedig nagyon emlékezteti ez azokra a reakciókra, amiket anno Bellából is előhozott. Élvezi a lány közelségét, és azt, hogy képes őt is elkápráztatni. Legalább a külsejével hatni tud rá, ha már mást nem is érez iránta Isabella – gondolja magában.

Aztán támad egy ötlete. Ha már Isabella kihasználta, hogy szolgálnia kell őt, ő miért ne használhatná ki abból a célból, hogy legalább egy kicsit a lány közelében lehessen. Persze, elhiteti magával, hogy csak nem akarja, hogy összeessen a folyosó közepén, de valójában, jól esik őt közel tudnia magához.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése