2009. március 30., hétfő

Edward elemzés folytatása

A 14-15. fejezet Edward elemzése:


Edward egész éjszaka gyötrődik a lopott csók miatt. Gyűlöli magát, amiért képes volt kihasználni Isabella öntudatlanságát, és kínt érez, mert átlépett egy határt, ami eddig védte az érzéseit. Felszakadtak a sebek, mert rájött, hogy tényleg megint szerelmes. Ettől lelkiismeret furdalása van Bella felé, mivel ahogy Alice is mondta, úgy érzi megcsalta, elárulta azt a szerelmet, amit iránta érez/érzett.

Azt is tudja, hogy újra ugyanabba a folyóba lépett. Bármit is érez, nem lehet együtt Isabellával, mert a helyzet semmit sem változott. Ahogy Bella, úgy Isabella is jobb társat érdemel, mint ő. Az elhatározása még mindig nem ingott meg, amint a gonosz vámpírt elkapják, elmegy.

Másnap reggel csak azért jön elő a szobájából, hogy a vendégek segítségével minél hamarabb elkapják a vámpírt, és véget vethessen ennek az egész szerelmi kínnak, amit megint érez. A lépcsőn állva Alice gondolatai csak úgy kiabálnak neki, végighallgatja a tegnap esti beszélgetést, ami a testvére és Isabella között zajlott, és rájön, hogy félreértelmezte a jeleket, Isabella szerelmes belé. Meglepődik, egy pillanatig boldogság önti el a gondolattól, aztán kétségbe esik. Megint elkövette ugyanazt a hibát, hagyta, hogy valaki beleszeressen, és most nem csak ő maga szenved, hanem Isabella is.

Úgy dönt, hogy azért, hogy Isabellának könnyebb legyen, úgy tesz, mintha nem is létezne. Elfordítja a fejét.

Megérkeznek a vendégek, köztük Tanya, aki elég közvetlenül viselkedik Edwarddal. Edward úriember. Sosem játszana Tanyával, szeretni pedig nem tudja őt, így megtartja vele azt a távolságot, amit eddig is, és nem akar Isabellának még nagyobb fájdalmat okozni azzal, hogy direkt féltékennyé teszi, így ez a használjunk fel egy másik nőt, hogy eltaszítsuk a szerelmünket klisé kimarad a történetből. :)

Mikor Isabella összerezzen Tanya közeledésétől, Edward automatikusan megállítja Tanyát. Nem azért, mert azt hiszi, hogy bántaná Isabellát, hanem mert egyszerűen nem akarja addig a közelébe engedni, amíg Isabella nem érzi magát teljesen biztonságban. Tanya természetesen rögtön észreveszi, hogy Edward reakciója mögött van valami több és mélyebb. Nem érez semmit Edward iránt, de mindig szeretett játszani a férfiakkal, és jó mókának tartja, hogy kicsit idegesítse Isabellát. Nem utálja Isabellát, meg semmi ilyesmi, egyszerűen csak unatkozik és játszik.

Edward igazából észre sem veszi Tanyát, de Isabella jelenlétének nagyon is a tudatában van. Amikor Isabella nem figyel, többször is muszáj rápillantania. Nem bírja ki, hogy ne figyelje őt, akármennyire is fáj neki, de arra vigyáz, hogy Isabella ezt ne vegye észre, mert neki nem akart fájdalmat okozni.

A megbeszélés után Edward visszamegy a szobájába, Tanya pedig utána megy. Tudja, hogy valószínűleg nincs esélye, de nem hagyhatja ki a lehetőséget, hogy próbálkozzon, mint mindig. Sejti, hogy Edward nem sokára megint el akar menni Forksból, hiszen nem vak, látja, hogy Isabella miatt feszült, és ismeri a régi Bella történetét is, ezért felajánlja Edwardnak, hogy látogassa meg őket majd, és töltsön velük egy kis időt. Edward udvariasan elutasítja őt, mint mindig.

Tanya kifelé menet belefut Isabellába, és nem bírja ki, hogy ne húzza egy kicsit. Isabella a versenyhelyzetre másképp reagál, mint Bella tette volna. Bella a kisebbségi komplexusa miatt bizonytalan volt magában, és túl könnyen feladott mindent. Isabella viszont még ha nem is biztos magában, van elég ereje és bátorsága küzdeni. Főleg, ha még fel is dühítik, mint Tanya tette.

Edward csak az utolsó pillanatban jön rá, hogy Isabella az ő szobája felé tart, így nincs ideje kikerülni őt. Meglepődik, hogy Isabellában volt annyi bátorság, hogy elé álljon. Először el akarja kerülni a beszélgetést, próbál érzelemmentesnek tűnni, de minél erőszakosabban követeli Isabella a válaszokat, annál jobban omlik össze Edward védelme is.

Hirtelen nem tudja, mit tegyen, dühös és Isabella közelsége összezavarja, és legszívesebben menekülne, de nem tud, mert mindennél jobban maradni is akar Isabellával. Szóval, végül kitör, és elmond mindent, amit érez. Azt hiszi, hogy majd Isabella is felfogja, hogy teljesen mindegy, mit éreznek, akkor sem lehetnek együtt, de csak ugyanazt ismételgeti, amit anno Bella: „Nekem nem számít…”

Edward gondolatai és érzései összekavarodnak, és bár kidobja Isabellát a szobájából (egyrészről, sokkolta, hogy ugyanazt mondja, mint anno Bella, másrészről idegesíti, hogy nem érti meg Isabella az érveit, harmadrészről, fél, hogy meginog teljesen az elhatározása, ha Isabella tovább marad), utána elbizonytalanodik. Vajon, elég erős lesz megint elmenni? És Isabella elég erős lesz kibírni ezt? Nincs más választása tényleg?

Dühös, amiért kiadta az érzéseit Isabellának, de reméli, hogy megérti majd az indokait előbb vagy utóbb. Úgy dönt, hogy most a vámpír elfogására fordítja a figyelmét, a többivel meg később törődik.

Nem nagyon izgatja magát a harc miatt. Ahogy mindenki, ő is úgy hiszi, hogy egyszerű lesz elkapni a vámpírt. Hiszen ők 10-en lesznek kint, míg a vámpír csak egyedül.

Miközben a lépcsőnél várnak, Eleazar elmondja neki, hogy valami furcsa dolgot érez Isabella körül – megérzi, hogy le tudja zárni az elméjét úgy, ahogy Bella is.

Az őrhelynél Alice folyamatosan zaklatja Edwardot a kérdéseivel, próbálja ő is meggyőzni, hogy megint rosszul dönt, és gondolja át. Várnak, de semmi sem történik, a vámpír nem jön át a Vancouver-szigetről ott, ahol gondolták…


Külön megjegyzések:

A vámpírnak azért adtam a Dominic nevet, mert egyfelől tegnap rájöttem, hogy gyorsan kéne egy név neki, és még nem írtam ki a szavazást rendesen – bocsi, írás közben minden mást elfelejtek… Másfelől, a jelentése és a hangzása miatt úgy éreztem, hogy ez illik hozzá a legjobban.

Viszont, szavazást írok ki mindenképpen a később megjelenő farkasok nevére. Szóval, kérek ötleteket Sam és Emily unokájának, azaz a mostani Alfának a nevére… Holnap éjfélig várom a javaslatokat, aztán egy napotok lesz szavazni róla. Csak hogy ez tuti gyorsan meglegyen, és ne kelljen a kényszer hatására önkényesen választanom. :)

12 megjegyzés:

  1. sejtettem, hogy Tanya meghívja magukhoz...
    nevek pedig felmerült bennem pár..talán használhatók: Joshua, Aidan, Ethan, Tyler

    VálaszTörlés
  2. Szia!
    Szerintem ez az elemzés is megint nagyon jól sikerült.:)

    VálaszTörlés
  3. Szia!
    Nekem is nagyon tetszett, amint lessz egy fél percem, megírom a normális (és a máris bennem kavargó gondolatokat hallgatva megint jó hosszú)kritikát.
    A borsyoo7 által írt nevek közül az Aidan nekem is teszik, de a többi annyira nem -Tyler valszeg a Twilight szereplő Tyler miatt zavar, Ethan néven pedig létezik a Merin egy hosszú Twilight-os történetben egy fontos szereplő. Én még a Jonathan-ra és a Daniel-re gondoltam.
    Jonathan Uley/Daniel Uley még jól is hangzanak.
    Üdv:Arisa

    VálaszTörlés
  4. Szia!!
    Már írtam a 15. fejezethez is de gondoltam hogy ide is írok egy kicsit:D
    Persze hogy ez is nagyon jó lett..:D
    A nevekkel kapcsolatban pedig: nekem is nagyon tetszik az Aidan, és talán még a Daniel is:)
    Bár nem tudom hogy milyen szerepük lesz de ha jóképűek lesznek (remélem) akkor remélem hogy sikerül jó nevet találni mert az úgy sokkal ütősebb:D:D
    Puszi: zsuzsi

    VálaszTörlés
  5. Szija!

    Jó lett az elemzés. Remélem hamar jön a következő fejezet is és elemzés is.
    Nevek?? Hát nem is tudom mondjuk nekem tetszik a Nate név és a Shane is. Szerintem ezek igazi vérfarkas nevek.
    Puszi: Mellee

    VálaszTörlés
  6. szia!
    gratulálok az írásaidhoz!

    Sok sikert továbbra is!

    Nekem az alábbi nevek tetszenek:
    Nick, Dean, Rob,
    Üdv: Csilla

    VálaszTörlés
  7. Farkas névnek: Peter, Tom, esetleg Jack. Az hasonlít a Jake-re. :)

    Egyébként gratulálok a fichez, tényleg izgalmas, fordulatos, jól kidolgozott, meg minden. Ügyes vagy! :)

    VálaszTörlés
  8. nevek...hm..gondolkozom.
    **

    5 percel később

    lánynak talán: Sarah vagy Samantha
    fiúnak meg: Bobby?

    na mindegy, fogalmam sincs :D:D

    VálaszTörlés
  9. a jack mellett én is leteszek egy szavazatot és még esetleg Greg, John, Fil, Peter hirtelen ezek jutottak eszembe és olyan farkasosak:P

    VálaszTörlés
  10. Nekem előzőek közül tettszik a: Shane, Nate, Fil
    Saját: Jackson-ez úgy hasonlít Jackobra, Viktor-olyan szép név, Alex, Mark, Curt, Dave-David, Jamie, Simon, Robert, Taylor, Thomas, Jim, Tim
    Van pár ötletem persze nem muszáj ezek közül választani de azért sztem jjó nevek lennének remélem izgi lesz a story és már kiváncsian várom és remélem cukik lesznek a kis "kutyuk"
    xDxDxDxD SzInTy xDxDxDxDxD

    VálaszTörlés
  11. űén ajánlanám a Tabyo nevet. Egy régi kiskori barátomat hívták úgy, ő negyed részt indián volt. Nagyon rég nem láttam. Nekem is tetszik a Jack és az Aidan is habár az utóbbinak nekem lányos hatása van

    VálaszTörlés
  12. Jó let!!!

    Amúgy tudna nekem segíteni valaki?
    Azt szeretném tudni hogy a Mitch Hansen Band tulajdonképpen milyen műfajt képvisel? Mert nekem nem tűnik se rocknak se semmi ismerősnek... De amúgy imádom!!! De lécci aki tud az világosítson már fel! Thx!!! KISSS!!!!!!
    isa

    VálaszTörlés