2009. március 23., hétfő

Edward elemzés folytatása

Edward elemzés a 12. fejezethez:


Edward száguldozik Isabellával, néha meg-megállnak, és csak sétálnak, aztán megint fut vele egy-egy kört. Nem beszélgetnek, csak élvezik a szótlanságot, és egymás közelségét. Aztán besötétedik, és visszaindulnak a házhoz. Edward egyre feszültebb, mert egyfelől, szembe kell néznie Rosalie-val és Jasperrel is, és még mindig dühös rájuk, másfelől, tudja, hogy majd beszélnie kell Isabellával arról, amit Jasper mondott neki.

Mikor megtudja, hogy Rosalie-ék őrködnek, kicsit megnyugszik. Aztán Carlisle az ebédlőben megvizsgálja Isabella nyakát, a lány pedig Rosalie-t védi. Edward rájön, hogy pont olyan önzetlen, mint Bella volt.

Ezután lefolyik a Carlisle-Edward-Isabella beszélgetés, majd Carlisle – Esme hatására - magára hagyja őket. Edward őrlődik magában, de végül összeszedi a bátorságát, és úgy dönt, hogy megbeszéli Isabellával a Jasper dolgot…

Zavarban van és feszeng, mert azt hiszi, hogy Isabella fél tőle. Meg akarja nyugtatni, hogy sosem bántaná, és csak biztonságban akarja tudni, mind testileg, mind lelkileg, és reméli, hogy ha meg tudja győzni erről Isabellát, akkor ha a lány nem is fogja szeretni, de legalább nem fél és undorodik majd tőle.

Mikor Isabella azt mondja, hogy nem fél tőle, és nem szerelmes Jasperbe, hinni akar neki, de még mindig ott vannak a kétségek benne. Aztán megjelenik Alice nevetve, és Edward látja a gondolataiban, hogy Jasper elmondta neki, hogy szerinte, Isabella lehet, hogy szerelmes belé, és hogy Edward ezért féltékeny. Alice pedig azt üzeni Edwardnak gondolatban, hogy hogyan lehet ilyen hülye ő és Jasper is, hogy nem veszik észre, ami nyilvánvaló, vagyis, hogy Isabella Edwardba szerelmes.

Edward megdöbben azon, amit Alice mondott neki gondolatban, és kell egy kis idő, amíg átgondolja, mert bár Alice női megérzéseiben bízik, mégis kétkedik abban, hogy most igaza van.

Eltelik pár nap, ami alatt Edward gondolkozik, és Carlisle-lal az ötletüket tervezgetik. Hogy ezután mi történik, azt majd a következő fejezetből, és a hozzá tartozó elemzésből megtudhatjátok. :)

8 megjegyzés:

  1. This is perfect hosszabra is irhatnád az edwrados elemzéseidet:P:P nem tudom eldönteni melyik tetszik jobban:P

    VálaszTörlés
  2. Jaj, ezek az elemzéses írásaid is nagyon tetszenek nekem. :) Szerintem nagyon jól bemutatod bennük az Edwardban dúló érzelmeket:)

    VálaszTörlés
  3. Egyet értek az előttem szólókkal. Ezekkel az elemzésekkel teljes a történet, mert így nem csak Bella, hanem Edward gondolataiba, érzéseibe is betekintést nyerhetünk.

    VálaszTörlés
  4. Még a Midnight sunnál is jobb. :D

    VálaszTörlés
  5. Ezek csak elemzések, azért nem hosszabbak. :) És köszi, de szerintem, a Midnight Sun közelébe sem érhetnek. :D Csak a legfontosabb dolgokat szeretném leírni bennük, hogy megértsétek teljesen Edward viselkedését. :) És azért is nem fejtem ki részletesebben a dolgokat, mert tervbe van véve egy Edward szemszögéből íródó regény is, és ha már most mindent részletesen leírnék, akkor az már nem lenne izgi majd nektek. :)
    De az elemzéseket továbbra is megkapjátok, és remélem, hogy továbbra is élvezitek. :)

    VálaszTörlés
  6. Hú hát ez szuper ötlet! Egy Edward szemszögéből íródó regény.... Imádnám. :D Remélem a tervedből valóság is lesz mert azt is biztos szuperre írnád.

    VálaszTörlés
  7. Én most találtam rá az írásodra (amikor feltetted az első fejezetet a Merengőre) és nagyon, nagyon tetszik! Nagyon élvezem a stílusodat. Az Edward elemzések pedig még külön jók.A megjegyzésedből nekem az jött le, hogy ezt a történetet akarod majd megírni Edward szemszögéből is (aminek én nagyon örülnék)- vagy tévedek? + még egy kérdés: én arra is nagyon kíváncsi lennék, hogy a nagy Edward milyen érzésekkel viseltetik a kicsi iránt. Aranyos lenne, ha a baba egyszer sírni kezdene és csak ő lenne a szobában , hogy megnyugtassa. :) Elnézést, h ennyi mindent írtam és ide, nem pedig magához a fichez, de ott egyszerűen nem találtam meg a megjegyzés küldése pontot. Köszönet:Arisa

    VálaszTörlés
  8. Anicica: Én is remélem, hogy valóság lesz belőle. :)

    Arisa: Köszönöm a dicséreteket! :D Edward természetesen odavan a kicsi Edwardért, mint mindenki más. Csak, talán, mivel ő fél az érzelmi kötődésektől, mert tudja, hogy úgyis el kell majd mennie (vagyis így hiszi...), ezért kevesebbet van vele. De majd, írok egy jelenetet velük. :) Eddig ez valahogy kimaradt. :)
    Nyugodtan írhatsz bárhová, ahová akarsz. :D Örülök neki, bárhová is írsz. :)

    VálaszTörlés